De omgeving

Wandelen

Walcheren is verbonden aan Zuid-Beveland. Toch waan je je hier nog altijd op een eiland.

Het heeft water aan alle kanten, misschien wel de mooiste stranden van Nederland, beboste buitenplaatsen, grillige kreken, polders met historische dijkjes, boerendorpen en oude steden als Veere en Middelburg. Walcheren heeft vele gezichten die allemaal het ontdekken waard zijn.

Staatsbosbeheer heeft wandelroutes op Walcheren van verschillende afstanden en moeilijkheidsgraad op hun site staan. Zij bieden ook activiteiten en excursies in de omgeving aan.

https://www.staatsbosbeheer.nl/natuurgebieden/walcheren

https://www.vvvzeeland.nl/nl/eilanden/walcheren/dorpen-en-steden/zoutelande/

Fietsen

Het gehele eiland is met de fiets te ontdekken over de vele mooie fietsroutes. Ook de plaatsen Middelburg, Veere, Domburg en Vlissingen zijn gemakkelijk met de fiets te bereiken. Met de veerpond Vlissingen- Breskens is zelfs Cadzand en Knokke op Zeeuws Vlaanderen met de fiets bereikbaar.

https://www.vvvzeeland.nl/nl/eilanden/walcheren/dorpen-en-steden/zoutelande/

Golfen

Er zijn twee golfbanen op Walcheren:

De Domburgsche Golfbaan is een ontwerp van de golfprofessional E.C. Warren en werd in 1914 in gebruik genomen. De huidige baan ligt nog op dezelfde plaats en is daarmee een van de oudste in Nederland.

De ligging in de duinen met uitzicht op zee maakt de Domburgsche tot een echte “links” course. Wind en rough zorgen vaak voor een uitdagende ronde.

https://www.domburgschegolfclub.nl/nl/baan

Golfbaan De Zeeuwsche in Middelburg is een prachtige 9 holes golfbaan in het hart van Zeeland.

De golfbaan is zeer uitdagend met veel waterpartijen en afwisselende holes en past geweldig in het Zeeuwse landschap.

Naast de 9 holes baan beschikt De Zeeuwsche over een par-3 baan, die ook toegankelijk is voor golfers zonder golfvaardigheidsbewijs.

http://www.dezeeuwsche.nl/

This post is also available in: Engels